Selecteer een pagina

Sinds februari 2015 is Payroll Professionals officieel erkend als uitzendbureau voor het Vlaamse gewest. Een mijlpaal die de start van de internationalisering van Payroll Professionals markeerde. Dat deze erkenning nog maar het begin was, wisten we van tevoren. Inmiddels zijn we driekwart jaar verder en draait Payroll Professionals België op volle toeren. De hoogste tijd om wat meer te vertellen over Payroll Professionals België!

Waar in België?

Payroll Professionals België is gevestigd in de karaktervolle Havenbuurt van de stad Antwerpen. Op een trendy locatie op ’t Eilandje hebben wij ons eigen kantoor aan de Bordeauxstraat 14.

Nieuw op de Belgische markt

De reden dat Payroll Professionals in België actief is geworden, is omdat payrolling zoals dat in Nederland bekend is, nieuw is op de Belgische markt. Payrolling in België omvat normaliter puur en alleen het verlonen van medewerkers. In Nederland daarentegen, komen medewerkers op de loonlijst van het desbetreffende payroll bedrijf. Payroll Professionals Nederland zag dan ook voldoende kansen in België en besloot de stap te wagen. Door de Nederlandse benadering van payrolling te introduceren op de Belgische markt, kunnen we ook Belgische ondernemers ontlasten van de grote risico’s die het aannemen van personeel met zich meebrengt.

Nederlandse ondernemers in België

Een andere belangrijke reden om in Antwerpen een onderneming op te zetten, is dat we merkten dat Nederlandse bedrijven die zich in België willen vestigen, problemen ervoeren met de Belgische wet- en regelgeving rondom personeel en arbeid. Deze is – net als in Nederland – vrij complex. Payroll Professionals wil Nederlandse ondernemers die in België gevestigd zijn of voornemers zijn zich hier te vestigen, ontlasten van het vele papierwerk. Ondernemers kunnen Payroll Professionals inschakelen voor advies over werken in België. Daarin werken we samen met accountantskantoor BDO, die gespecialiseerd is in de uitzendsector. Bovendien hebben de mensen van Payroll Professionals diverse trainingen en opleidingen gevolgd en hebben we een Belgische medewerker met ervaring in de uitzendsector in België.

Diensten Payroll Professionals België

Een van de belangrijkste diensten van Payroll Professionals België is ‘uitzendbureau light’. De naam zegt het al: uitzendbureau light is een uitgeklede variant van het aanbod dat ‘normale’ uitzendbureaus u doen.
Deze dienst van Payroll Professionals houdt in dat u Payroll Professionals de feitelijke werkgever wordt van uw personeel. Zo doen wij de verloning, verzorgen we de contracten en alle sociale en juridische zaken die komen kijken bij het in dienst nemen van een medewerker. Van dimona-aangifte tot belastingen.

Neemt u deze dienst bij ons af, dan blijft u zelf verantwoordelijk voor de werving en selectie van uw personeel. Wellicht heeft u een lijst paraat van mensen die in het verleden hebben aangegeven graag bij u te willen werken; dan is het zonde om de kosten voor een traditioneel uitzendbureau te betalen. Op het moment dat u een geschikte kandidaat hebt gevonden, komt de medewerker dus wel bij u werken, maar niet wettelijk bij u in dienst. Naast de werving en selectie blijft u natuurlijk ook verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de medewerker.

De voordelen?

Uitzendbureau light heeft vele voordelen voor u als ondernemer:

  • U betaalt alleen werkelijk gewerkte uren. U realiseert een flinke efficiency besparing doordat u alleen de rendabele uren inzet.
  • Met Uitzendbureau light kunt u zeer flexibel inspelen op de ontwikkelingen in de omzet.
  • U bespaart veel geld, zoals bijvoorbeeld op de kosten van het sociaal secretariaat en de verzekeringen (Payroll Professionals verzekert uw medewerkers volledig tegen arbeidsongevallen).
  • Uitzendbureau light is zeer geschikt om te gebruiken voor medewerkers in proefperiode.
  • U draagt geen risico voor uw medewerkers; dat doet Payroll Professionals.

Uitzendbureau light plus

Voor ondernemers die toch liever wat hulp ontvangen bij werving en selectie, is ‘Uitzendbureau light plus’ een uitstekende keuze. Hierbij kunt u vacatures plaatsen in ons online matchingsysteem, krijgt u – via datzelfde systeem – een aantal kandidaten aangeboden en adviseren wij u desgewenst over zaken als het opstellen van de vacaturetekst, het beoordelen van cv’s en salarisadvies. Optioneel kan Payroll Professionals ook de selectie van de kandidaten voor u verzorgen.

Grootste verschillen België en Nederland

Hoewel geografisch dicht bij elkaar, zijn er behoorlijk wat verschillen tussen Nederland en België op het gebied van arbeid en personeel.

Zo is de wetgeving rondom uitzendarbeid totaal verschillend. In België mag je in uitzonderlijke situaties medewerkers via een uitzendbureau inzetten. In Nederland zijn uitzendmedewerkers een algemeen begrip. Bovendien is payroll in België niets anders dan het verzorgen van de loonadministratie. In Nederland neemt het payroll bedrijf medewerkers zelf in dienst. Payroll Professionals België introduceert daarmee iets nieuws in de Belgische markt.

Een ander groot punt van verschil is dat je in België een vergunning moet hebben om een uitzendbureau te starten. In Nederland kan iedereen een uitzendbureau beginnen. Ook ligt de loonsom in België hoger dan in Nederland.

Meer weten?

U leest het al; ook in België is de wet- en regelgeving op het gebied van werken en arbeid niet gemakkelijk. Bent u een Belgische ondernemer en bent u benieuwd wat Payroll Professionals voor u kan betekenen? Of bent u een Nederlandse ondernemer die zich wil vestigen of gevestigd is in België? Neem contact met ons op! Wij vertellen u graag meer over onze dienstverlening.